Rollenbank-o-meter

Scooter boetes → rollenbank-o-meter

scooter boetes 2017 icoon

Benieuwd naar het nieuwe boetebeleid op de rollenbank? Hoe hoog valt de boete uit? Hoeveel marge en wettelijke correctie gaat er van de meting af? Wanneer krijg je de WOK-status? De Politieacademie ) heeft een handige ‘WebApp’ (met verstelbare schuivertjes) ontwikkeld om hier duidelijk inzicht in te krijgen. Inclusief bijbehorende boetebedragen en sancties. Meer informatie over het boetebeleid en een actueel overzicht van alle scooter boetes in 2017 vind je op onze boete overzichtspagina.


 

Copyright van de bovenstaande WebApp behoort toe aan de Politieacademie.

guest
199 Reacties
meeste stemmen
nieuwste oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen

Mieren neuken is het en het zijn makkelijke melk koeien geworden, bekeuren en een wok melding omdat een snorfiets 30km per uur gaat Hoe hard gaan wielrenners??? Zeer lastig altijd, denken dat het fietspad van hun is. Hoe hard gaan ze op er elektrische fiets?? En is veel gevaarlijker. Dit is gewoon een kwestie van lekker makelijk geld in het laatje krijgen, zoals zo veel bekeuringen die uitgeschreven worden. Ga je echt te hard oké, maar bekeuren voor 5km, zelfde geld voor auto’s, staan te flitsen op punten waar ze weten dat mensen de mist in gaan, op plaatsen waar… Lees verder »

Koos werkeloos

Jeroen, helemaal mee eens, na de tour in Spijkenisse had iedereen ineens zo een racefiets, geen bel etc en met hele groepen tegen de 40km/hr knallen over het fietspad, dus dan maar net doen of je ze niet heb gezien, begrijp je? leren zij het vanzelf af!

David

Ik maak er tegenwoordig een sport van om, indien een wielrenner voor mij omkijkt of ik ga inhalen, er expres een meter of 10 achter blijf rijden. Hier kunnen ze niks van zeggen, en daarbij als jij plots moet remmen voor bijv. een spelend kind, dan knalt de wielrenner op jouw scooter, krijg je met een beetje pech een vuistslag omdat jij opeens remde (en de wielrennen in kwestie uiteraard een te korte afstand hield om tijdig te reageren), en krassen/beschadigingen aan de kappen/achterlicht. Dit is puur een stukje extra veiligheid. Tevens, laat de wielrennen op eigen kracht fietsen, valsspelen… Lees verder »

Jason

jaaaa die wielrenners. me scootertje liep mooi 80 toen ik aangheouden werd en het orgineel moest laten zien. fking duur zown standaart rotzooi cito uitlaat moeten bestelle voor iets van 150 euro. laten zien aan politie burea. maar ik was nu een gevaar op de weg me scooter trok totaal niet meer op liep voor geen ene meter. top was 30 km per uur en bij lange afstanden had ik een hele bus wielrenners acter me zitte. die konde dan lekker uit de wind rijde… tyf op paar dagen later me ginelli trug erop haha en gas die cito gelijk… Lees verder »

Ikke

Speedfight rallyvictories 50cc LC compleet origineel rijd zonder varioring ook 75/80

Frank

Varioplaat

Nick

sito uitlaat is helemaal nog niet zo slecht heb er zelf ook een met een 50 cc airsal loopt ook gwn 85/90 km/h

gerrit

dat doe je niet goed je moet volgas rijden dan weer 10 km lanzamer dan weer volgas paarkeer en ze stoppen met kleven mvg gerritPraat mee

Jaap

Lompe donder

Diëno

Ja precies je was me voor

rob

Praat mee ik rij zelf op een drie wiel motor scooter en word vaak ingehaald door een brom scooter maar als ik de snelheid verhoog krijg ik de boete en niet de brom scooter

rikkert

***** schele ge kret himmel ginne wok bij 30

Een Nederlander

Wtf spreek jij voor taal?

Brabander

Brabants verrekte koekwaus

Siroy

Die van die agent rijd ook te hard. Hij zal zich ook aan de snelheid moeten houden net als ik doe bijvoorbeeld
in de bebouwde kom of op een woonerf. Alleen met blauw zwaailicht kan ik me voorstellen dat die harder mag. En trouwens een Ferrari mag ook 320 kunnen rijden.

Peter Janssen

De politie mag harder rijden. Hebben bijzondere status. Even de wet er op na slaan.

Siroy

Je kan ook je brom scooter (Aprilia SR) niet eens even laten testen op een rollerbank bij de politie of die niet te hard gaat. Dat vind ik een slechte zaak. Zeker als je je scooter zo snel mogelijk “maar binnen de perken” wilt afstellen. Ik begrijp toch uit die rollerbank “o” meter dat 56 nog net goed is en 57 net teveel. Klopt dat? Het is lastig je hebt te maken met je snelheidsmeter je GPS en dan nog verschillende rollerbanken van de politie en dan ook nog die van de RDW. Ook mag je dan met flitsen maar… Lees verder »

Peter Janssen

De WOK code gaat pas bij 35 km/h in. Dus niet echt ant fucking.

henk

heb zware discussie gehad met mn zoon, we hebben alle twee een snorscooter lopen alle twee 26km . Als je op de rollenband komt krijg je dan bij 35km een bekeuring en wokkmelding of boven de 29km is zeer onduidelijk

Nofel

Hoi henk heb ook een snorfiets die 25 mag, ik ga het even voor je kort samenvatten op de rollerbank mag je 34 als je harder dan 34 gaat krijg je een boete van hooguit 250 en een wok ook bij 35 kmh. Mijn scooter heb Vespa sprint gaat 38 best lekker in het verkeer beter dan 30 en wil je zeggen dat je je scooter naar 37/38 het beste kan opvoeren want op de roller gaat je scooter slomer. Mijne ging een keertje 21 op de roller maar reed gewoon 38 en een keertje reed me scooter 27 dus… Lees verder »

jonnie

als je een wok heb en je gaat naar rdw en hij rijd 34 is het gewoon goed gekeurd en 35 niet heelass..dus als die 34 rijd bij de politie en je krijgt een prent kan je bezwaar maken van hij rijd het zelfde en is gewoon goed gekeurd ,..

Samil

Ik heb je gemaild!

Dennis

Ik zie net het verhaal van jou met Vespa maar wat was de snelheid op de gps dan

Henk

Ik ben vandaag aangehouden hij liep 34 geen wok en geen boete vanaf 35 op rollerbank is boete en wok

Lex

Reed je 34 na correctie of gewoon 34

Samil

Hoe snel rijdt die op de teller?

harm

35km op roller bekeuring…35-6km correctie is 29kmh

harm

bedoelde 35-5km correctie is 30kmh en 60 euro boete..34 op roller is ok.

Gert

Maar hoe zit het nu precies, meet een rollerbank zelf een snelheid of kijken ze naar je km teller. Mijn scooter rijd op de teller 38 maar als ik in de wijk langs zo’n snelheidsbord (je weet wel met die smilies) dan geeft deze 33 km aan.
Wat gebeurt er dan op een rollerbank?

Frits

Als je hier boven kijkt kun je zien dat als je scooter 34 loopt je geen boete krijgt en alles boven 35km wel

Danil

bij 35 of hoger krijg je een wok melding alles daar onder is toegestaan.

Jaje

De mijne rijd 65km terwijl 25 km is toegestaan maar ik heb geen wok gekregen ?

Jeremy

Een hele vrolijke agent en heel veel geluk

Koen

Hoeveel moest je betaalen aan boets

Jan

Word je snorfiets ( 25 km ) afgepakt als hij 55 gaat

Luciano

Boven de 29. Ook 1 km per uur is al een boete van €60 en een wokmelding+herkeuring..

Opnaaierij weg wezen uit deze land

Je hebt helemaal gelijk..autiste regel fietsers en electrishe scooters/fietsen mogen meer dan scooters..

Huub

Ik vind de begrenzers ook onzin. Bij de snorscooters kan ik het goed begrijpen omdat deze ook binnen de bebouwde kom altijd op jet fietspad moeten. Maar bromscooters moeten op de autowegen rijden, met een variobegrenzer erin verbruikt je scooter meer en met een flinke tegenwind kun je de auto’s niet eens bij houden. Ik rijd elke ochtend 16km naar school toe. Op sommoge stukken zou het enorm in tijd en brandstof schelen als ik 60 zou mogen rijden. Mijn scooter is nu volledig begrensd en het voelt gewoon niet prettig om vol gas te rijden, ten eerste merk je… Lees verder »

Michael

Beter als dit zou ik het niet in woorden kunnen brengen

YamahaErnie

Laat antwoord, maar toch… Op een autoweg heb je nix te zoeken met brom- of snorfiets, en de politie bepaald het beleid niet (ze doen de handhaving, de politiek bepaald het beleid). Verder ben ik t wel deels met je eens… Onbegrensd loopt je scoot een stuk rustiger en zuiniger! Daarbij is het inderdaad fijn (ook voor de veiligheid) als je voldoende vermogen mag hebben om in sommige situaties net ff iets vlotter te kunnen. Ook op de plaatsen waar je de rijbaan moet delen met o.a auto’s is het gewoon veiliger als je “legaal” met dat verkeer mee kan… Lees verder »

Joes

Mijn zündapp uit 71 gaat 70 en als die woute me wille grijpe motte ze godnondeju van goede huize komen jonghe!!

Robbie

Kijk das praat!

riejuboyke

Joes, MIJN HELD !! zelf heb ik een rieju uit 2007, pittig hebbedingetje, gaat ong 110 .. hoop dat er indd ooit een achter me zit die ik achter me kan laten

Bas

ik heb zelf een motorhispania uit 2005. geen spiegels of remlicht ofzo nodig. word vaak aangehouden. denken ze dat ze mn brommer lekker mogen innemen. hoppa die zure gezichten als ze zien dat ze me niks kunnen maken. geweldig. dan rij ik lekker verder met 75 voor hun neus langs.

Kees

Sukkel

Juul

mijn scooter gaat nu 33 , hoe hard gaat die dan op de rollerbank?

David

Wat ik mij trouwens afvraag, waarom wordt er zo erg gehamerd op een constructiesnelheid voor 50cc voertuigen, terwijl de constructiesnelheid van een auto/motor niet van toepassing is? Natuurlijk, op de autobahn mag een auto knallen, maar stel ik ben zo gek om ergens naar 1 of ander land te tuffen, waar de regels soepeler zijn (in sommige landen mogen zelfs wielrennen over de snelweg had ik begrepen), dan is dat ook niet van toepassing? Heeft het ermee te maken dat iemand met een autorijbewijs meer regels heeft geleerd, of dan iemand met een autorijbewijs wordt geacht verantwoorlijker om te gaan… Lees verder »

df

haha mijn ontgrensde brommer reed destijds 1:33 en toen ie begrensd was reed ie 1:15
Dus het is BETER voor het milieu om ontgrensde brommers te hebben.

Alleen is dit tegen de wet omdat de jeugd vaak zo hard rijd als het voertuig kan i.p.v. netjes rijd.

Andre

Bij een onbegrenst blok geef je volgas en gaat je scooter max snelheid je brandstof mengsel wordt volledig verbrandt er word optimaal gebruik gemaakt van je brandstof . Als je half gas geeft wordt rijd de halve snelheid 30km/u. Is je blok begrenst dan geef je vol gas maar wordt je brandstof niet volledig verbrandt de helft wordt gewoon wegegooid wardoor je alleen maar 30km/u rijdt. Dit kan ook anders dan moet de elekronoische begrenser en dan moet de carburateur blokkeren op de helft dit kost niet zo veel en is vrij eenvoudig te realizeren dan is je blok begrenst… Lees verder »

Andre

Ik bedoel de elektronische bergrenzer moet eruit dus onbegrenst. De elektronische bergenzer vervang voor de carburatuer blokkering ofte wel carburatuer begrenzer. Waardoor de praktiesch gezien alleen nog maar halfgas kunt geven.

Guili

Wat voor cdi kan je het beste kopen en is het snelste voor op een piaggio zip 4t uit 2010?en moet je als er een snellere cdi op de scooter zit ook de vario ring eruit halen of de rollen aanpassen of hoeft dat niet per se?

Andre

Een auto mag je maat beperkt opvoeren en mag niet sneller dan de contructie snelheid van de fabriek hij moet binnen de gestelde limmieten remmen vannaf top snelheid naar stilstand anders wordt hij afgekeurd.

Andre

Een auto mag je maat beperkt opvoeren en mag niet sneller dan de contructie snelheid van de fabriek hij moet binnen de gestelde limmieten remmen vannaf top snelheid naar stilstand anders wordt hij afgekeurd.

Job

Wat ik vreemd vindt is het volgende.
Auto’s kunnen vaak harder dan 200 km per uur, maar worden alleen beboet als ze harder rijden dan de toegestane snelheid ter plaatse.
Snor / bromfietsen worden beboet als ze harder kunnen dan 25 / 45 (met speling).
Dat is toch discriminatie??

Robin

Je vergelijking met autos>snor/bromfietsen had je beter kunnen maken met motors>snor/bromfietsen. Maar om een antwoord op je vragen te geven, 1) nee dit is niet discriminatie, dit hebben wij ‘met zijn allen’ vastgelegd in de wet en 2) een motorfiets/auto is er op gebouwd om deze snelheden te kunnen rijden, een snor/bromfiets niet (dunnere wielen, zwakkere remmen, en fin dat kun je zelf ook begrijpen hoop ik). Daarnaast rijdt een motorfiets op de weg, en niet op een fietspad waar niet alleen fietsers maar ook scootmobiels / andere voertuigen kunnen rijden.

dvl

dit hebben wij ‘met zijn allen’???? nou ik nie hoor….

Douwe

1. Scooters ZIJN JUIST gemaakt om 80-90 te lopen, alleen ze zijn begrensd toen ze werden geïmporteerd naar nederland en andere landen in de EU.

2. Scooters horen op de weg, niet op het fietspad

Richard

Helemaal mee eens. Ze zijn gebouwd om harder te kunnen. Maar in Nederland zijn het leuke melk koeien voor de overheid.
Voor snorscooter vind ik het een ander
verhaal omdat je geen helm draagt

Douwe

Vind*

David

Op zich zou een light opgevoerde geen probleem hoeven te zijn. Het gaat vooral om hoe verantwoordelijk de bestuurder rijdt. Je kunt best een scooter besturen die, indien nodig, enigszins rap optrekt (lees, overig verkeer achter je niet hindert). En meekomen met het verkeer betekent dat je soms wat meer gas moet kunnen geven. Let je goed op in het verkeer, overzie je verkeerssituaties, en houd je je aan een gepaste snelheid indien nodig, dan zie ik geen probleem. Hiermee kun je dus niet blindelings zeggen: 1 á 2 km/h te hard, boete. Let liever op roekeloos rijgedrag in het… Lees verder »

jeremy

Ik wil om heel eerlijk te zijn even willen melden dat ik vind dat er heel veel irritante regels in de wet zitten. Ik zal het nu dan even willen hebben over alleen de bromfietsen, een 4 takt brommer heeft minder kracht dan een 2 takt. Dus om normaal met het verkeer mee te willen komen moet je een iets grotere cilinder nemen. Stel je zet een 60 cc cilinder op een 4 takt brommer die alsnog maar 45 loopt, dan ben je als nog strafbaar omdat je volgens hun ( een motorfiets is ) een opgevoerde scooter is. En… Lees verder »

Ongelofelijk

Dat we in Nederland scooters überhaupt begrenzen tot een ‘lousy’ 25/45 km is echt van de gekke!

Er kan net zo makkelijk (waarschijnlijk zelfs makkelijker) extra streng gecontroleerd worden op snelheidsovertredingen. Zoals bij de rest van het verkeer.

Zolang Minister Opstelten de verkeersdictator de regels mag bepalen vrees ik op den duur een uitroeing van de snor-/bromfiets.

co

opstelten zet heel nederland opstelten. meneertje verkeertje .ik ben zelf 63 maar ik vind het een ouwe zak rijp voor achter de garaniums paps kindje. met ze dikke blaaskop

Rebel

Nazi praktijken! Als ik een suzuki Hyabusa turbo op de rollerbank zet en voluit ga rijd ie 300 km/h waar zijn hun boetes en wokmelding.

Gewoon ronduit belachelijk en ik wet dat meeste van die popo’s toen ze jong waren zelf een brommer hadden die harder dan 50km/h gingen.