Nieuw: Yamaha X-MAX IRON MAX 250/400

Nieuw: Yamaha X-MAX IRON MAX 250/400

De onlangs aangekondigde Yamaha X-MAX IRON MAX 250 en 400 (2016) zijn per direct leverbaar. Ben je in de markt voor een van deze schitterende Yamaha motorscooters, wees er dan op tijd bij. Beide modellen zijn namelijk gelimiteerd verkrijgbaar. De toevoeging van de nieuwe IRON MAX-uitvoering voor de X-MAX moeten we zien als een exclusief gestylde ‘special edition’ van het model – een uitvoering waar we eerder kennis mee hebben gemaakt op de TMAX. Wat dat betreft is het mooi om te zien dat de X-MAX en TMAX steeds meer hetzelfde DNA delen op het vlak van styling en hoogwaardige afwerking. Ook mooi om te zien is dat de X-MAX als ‘klein broertje’ steeds volwassener wordt – met name sinds de komst van de 400cc-variant. ‘Premium performance and day-to-day practicality’ noemen ze dat bij Yamaha en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Yamaha X-MAX IRON MAX 250 en 400 (2016): details

Zoals we eerder al schreven over deze modellen: Yamaha heeft voor aankomend seizoen het succesvolle sausje van de TMAX IRON MAX ook over de X-MAX gegoten. In Nederland zullen zowel de Yamaha X-MAX 250 als de Yamaha X-MAX 400 in IRON MAX-variant verschijnen. Dat wil zeggen: het model is afgewerkt in een exclusieve Liquid Darkness kleurstelling, uitgerust met aluminiumlook emblemen + voetsteunen en (o.a.) voorzien van een leren zadel met goudkleurige stiksels. Allemaal features die de X-MAX nét die iets exclusievere look geven – en dat is precies wat de bedoeling van Yamaha is. Een clientèle bereiken met een nét iets dikkere portemonnee en (kuch, kuch..) meer ‘klasse op de weg brengen’. Mooi is het in ieder geval wel.

Yamaha X-MAX IRON MAX 250 en 400 (2016): features

 • Liquid Darkness kleurstelling
 • Luxueuze buddyseat afgewerkt met gouden stiksels en rugsteun voor bijrijder
 • Speciale aluminium emblemen
 • Padding rondom dashboard in speciale afwerking
 • Aluminium voetplaten
 • Speciale LED verlichting voor+achter
 • Satin Chrome dashboard-cover
 • Satin Chrome stuur-cover
 • Zwart-uitgevoerde handgrepen voor bijrijder

yamaha-x-max-iron-max-2016-2-1

Yamaha X-MAX IRON MAX 250 en 400 (2016): basis

Los van de IRON MAX-uitvoering moeten we niet vergeten dat de Yamaha X-MAX reeds een topper van een motorscooter op zichzelf is: een stylo sportieve look met een hoog premium-gehalte. Een ander aspect wat de X-MAX zo’n succesmodel maakt zijn de gebruiksmogelijkheden. Uitermate geschikt voor woon-werk-verkeer maar net zo voor lekker te toeren – zelfs met z’n tweeën. Uiteraard ook gewoon nog steeds aanwezig op de IRON MAX-uitvoering: de geroemde (gigantische) buddyruimte waar gemakkelijk 2 helmen in passen. Qua krachtbron wordt de Yamaha X-MAX IRON MAX 400 aangedreven door de inmiddels bekende vloeistofgekoelde 400cc-viertaktmotor, die zowel voor een indrukwekkende acceleratie vanuit stilstand zorgt (koppel: 33.88 Nm @ 6.000 tpm) alsmede een hoge kruissnelheden op de buitenwegen biedt (vermogen: 23.18 kW / 31,5 pk @ 7.500 tpm). De Yamaha X-MAX IRON MAX 250 is uitgerust met het nóg bekendere (vloeistofgekoelde) 249cc 4-takt motorblok (15 kW @ 7,500 tpm / 21 Nm @ 6,000 tpm). Natuurlijk zien we her en der wel een concessie op de lichtere 250-versie: zoals enkele schijfrem voor in plaats van dubbele schijfremmen. Dit zijn echter verschillen die men zou kunnen verwachten van een ‘lichter’ model en het algehele beeld van de X-MAX 250 IRON MAX nauwelijks aantasten. Belangrijker: beide modellen zijn standaard uitgerust met ABS!

yamaha-x-max-iron-max-2016-3-1

Yamaha X-MAX IRON MAX 250 en 400 (2016): prijs

De Yamaha X-MAX IRON MAX 250 en 400 (2016) zijn zogezegd per direct leverbaar in de kleurstelling Liquid Darkness. De exclusiviteit van de IRON MAX-uitvoeringen gaat uiteraard gepaard met een iets hogere verkoopprijs. Is het je echter nog steeds niet exclusief genoeg? Dan kan je ook de X-MAX IRON MAX nog volhangen met de nodige officiële Yamaha-accessoires, bijvoorbeeld die dikke dubbele Akrapovic uitlaat…

 • Yamaha X-MAX IRON MAX 250 (2016): € 5.899,-
 • Yamaha X-MAX IRON MAX 400 (2016): € 7.399,-

Meer informatie: Yamaha Motor Nederland