Yamaha X-MAX 300 (2017): helemaal nieuw

Yamaha X-MAX 300 (2017): helemaal nieuw

De nieuwe Yamaha X-MAX 300 staat klaar om sportieve motorscooters bij een breder publiek aan de man (en vrouw) te brengen. Het dynamische DNA van de TMAX (het vlaggenschip van de MAX-familie) heeft een belangrijke rol gespeeld bij het uiterlijk, het karakter en de prestaties van de nieuwe Yamaha X-MAX 300. Met betere specificaties en een sportiever design neemt de Yamaha X-MAX 300 het stokje over van de succesvolle X-MAX 250, die in zijn 11-jarige geschiedenis meer dan 130.000 exemplaren wist te verkopen. De volledig nieuwe Yamaha X-Max 300 is uitgerust met een nieuwe generatie 300cc-motor, die is voorzien van de allernieuwste Yamaha Blue Core technologie, zodat bij een grotere brandstofbesparing en lagere emissies, betere prestaties mogelijk zijn.

Yamaha X-MAX 300 (2017): looks


De nieuwe Yamaha X-MAX 300 is overduidelijk geïnspireerd op de grote broer (TMAX) van de MAX-familie. Het geheel nieuwe gezicht van de X-MAX 300 bevat dubbele, schuin geplaatste LED koplampen met een centraal licht dat deze sportscooter een sterk en doelgericht uiterlijk biedt en de nauwe familiebanden van het model met de TMAX extra benadrukt. De karakteristieke ‘MAX-familie’ boemerang loopt aan beide zijden van de centrale tunnel en biedt een sterke visuele link tussen het voor- en achterwiel, terwijl de scherp oplopende lijnen van het achterste kuipwerk en achterlicht de sterke invloed van het TMAX DNA benadrukken. Het design van de nieuwe instrumenten is ook op de TMAX geïnspireerd. Er is een stijlvolle, ronde analoge snelheidsmeter en een toerenteller in sportautoachtige ronde vormen gebruikt, terwijl een hightech centraal multifunctioneel display het premiumgevoel en de specificatie van deze sportieve nieuwe 300 motorscooter onderstreept.Met hoogwaardige, schitterend afgewerkte componenten en onderdelen, bevestigt de zeer specifieke cockpit zonder enige twijfel dat de Yamaha X-MAX 300 een klasse apart is, zeker als het op design en kwaliteit aankomt.

yamaha-xmax-300-2017-1-1

Yamaha X-MAX 300 (2017): techniek


De nieuwe 300cc-motor van de X-MAX 300 is ontworpen aan de hand van Yamaha’s volgende generatie Blue Core technologie. De fundamentele doelstelling daarvan is met minder brandstof meer vermogen te bereiken. Door elk aspect van de werking van de nieuwe viertaktmotor te analyseren, zijn de ingenieurs van Yamaha in staat geweest het verlies van vermogen te reduceren en de brandstofefficiëntie te verhogen en zo een groter rendement te behalen. Om deze doelstellingen te bereiken bevat de nieuwe vloeistofgekoelde 300cc SOHC viertaktmotor een reeks op Blue Core geïnspireerde vermogensversterkende technologieën – waaronder een geoptimaliseerde klepvorm en timing, plus een compacte halfronde ontbrandingskamer met een hoge compressiesnelheid. De nieuwe 300cc-motor is conform EU4 en levert een aanzienlijk betere acceleratie en een hogere topsnelheid dan het vorige 250cc-design. Daarnaast is het brandstofverbruik lager en loopt deze motor soepeler en verfijnder. Net als de TMAX is de nieuwe Yamaha X-MAX 300 ook uitgerust met een geheel nieuw frame inclusief telescopische voorvork en twee schokdempers (achter) om een sportief motorfietsachtig rijgedrag te garanderen. Aansluitend benadrukt de standaardmontage van het Traction Control Systeem (TCS) de geavanceerde specificatie van deze nieuwe, sportieve motorscooter. ABS is uiteraard ook standaard aanwezig anno 2017.

yamaha-xmax-300-2017-2-1

Yamaha X-MAX 300 (2017): uitrusting


Bij de bouw van de nieuwe X-MAX 300 wordt van de modernste technologieën en uitrustingsopties gebruik gemaakt – zoals het starten zonder sleutel met het Smart Key startsysteem. X-MAX 300-rijders kunnen er verder zeker van zijn dat deze premium motorscooter ook ontworpen is om in de dagelijkse praktijk zo goed mogelijk te functioneren. Onder het nieuwe duozadel vindt u een van de grootste opbergcompartimenten in zijn klasse, met ruimte voor twee integraalhelmen maar ook voor bijvoorbeeld een laptop. Daarnaast zien we uiteraard zaken als volledige LED koplampen, nieuw LED achterlicht en een nieuw, multifunctionele instrumentenpaneel met een analoge snelheidsmeter en toerenteller. Voor een gemakkelijkere bediening is er een regelschakelaar op het stuur waarmee u tijdens het rijden van functie kunt veranderen, zonder dat u uw handen van het stuur hoeft te halen. Om verschillende apparaten op te laden of van stroom te voorzien, is het linker dashboardkastje uitgerust met een handige 12V outlet.

yamaha-xmax-300-2017-3-2

Yamaha X-MAX 300 (2017): prijs / meer info


De nieuwe Yamaha X-MAX 300 is vanaf april 2017 leverbaar in Nederland in de kleuren Lunar Grey, Milky White en Quasar Bronze. Uiteraard verschijnt er ook een legio aan accessoires die op de website van Yamaha te bekijken/vinden zijn.

yamaha-xmax-300-2017-quasar-bronze

  • Yamaha X-MAX 300 ABS (2017): € 6.899,-

Meer informatie: website Yamaha Motor Nederland