Yamaha X-MAX 250 MOMODESIGN: de mini-TMAX

Yamaha X-MAX 250 MOMODESIGN: de mini-TMAX

Nog meer scooter nieuws uit Japan voor 2013: nu met Italiaanse flair. De Yamaha X-MAX 250 MOMODESIGN (250cc motorscooter) is namelijk door het designteam van MOMODESIGN onder handen genomen voor deze speciale en gelimiteerde editie van het model. En met succes. De Yamaha X-MAX was reeds een zeer sportieve en veelzijdige motorscooter maar MOMODESIGN heeft dit op fraaie wijze aangedikt. Best of both worlds? In ieder geval een van de sportiefste motorscooter qua looks.

x-max-250-momodesign-zijkant

X-MAX 250 MOMODESIGN: een X-MAX in Italiaanse fashion

Naast dat de ‘normale’ Yamaha X-MAX 250 een prachtige en dynamische motorscooter is kenmerkt de X-MAX zich vooral door de combinatie van plezier en luxe van een sportieve toermotor met het dagelijks gemak van een scooter. De X-MAX 250 is mede hierom vooral in het buitenland al vele jaren een groot succes: enerzijds omdat men daar met een autorijbewijs op een dergelijke motorscooter mag rijden, anderzijds omdat het gewoon een bewezen top-machine is. Deze ‘mini-TMAX‘ overtuigt zelfs menig motorrijder dankzij zijn sportieve, betrouwbare vloeistofgekoelde 250cc-motorblok in combinatie met de sportieve looks, rijcomfort en praktische nut. MOMODESIGN voegt vooral qua styling nog wat Italiaanse design-details toe aan het nagenoeg perfecte Japanse ontwerp.

Design: nadruk op ‘urban styling’

Het Italiaanse MOMODESIGN staat bekend om zijn ontwerp van producten in de racewereld (vooral autosport). De laatste jaren zien we steeds meer motor- en scooterproducten van het merk verschijnen en nu dus ook een gehele scooter: de Yamaha X-MAX 250 MOMODESIGN. Aan de styling van deze X-MAX zien we dit vooral terug aan de toevoeging van carbondelen en designcomponenten, wat Yamaha ‘urban styling’ noemt. De opvallendste styling onderdelen die MOMODESIGN aan deze X-MAX heeft toegevoegd zijn de speciaal beklede buddyseat, aluminium voetplaten en een exclusief vormgegeven windscherm. Naast dat deze toevoegingen de X-MAX 250 MOMODESIGN nog mooier en sportiever maken zijn deze toevoegingen ook stuk voor stuk wel functioneel. Nice!

x-max-250-momodesign-details

Technisch: never change a winning team

Qua motor- en rijeigenschappen is de Yamaha X-MAX 250 MOMODESIGN nagenoeg hetzelfde als de ‘normale’ X-MAX 2013. De sportieve scooter is voorzien van een krachtige watergekoelde 250cc-viertaktinjectie motor (eencilinder) die een maximaal vermogen kent van 15 kW (20.1 pk) bij 7.500 tpm en een maximaal koppel van 21 Nm bij 6.000 tpm. Dit vermogen wordt aangedreven door een volautomatische V-riem transmissie. Deze combinatie zorgt ervoor dat je precies kan doen met de X-MAX 250 MOMODESIGN zoals deze eruit ziet: als eerste bij het stoplicht wegtrekken en comfortabel met 130 km/u over de snelweg toeren. Bovendien heb je een paar mooie Italiaanse tellers waarop je je snelheid en voertuig-status in de gaten kan houden.

Hiernaast dankt de X-MAX 250 MOMODESIGN zijn goede rijeigenschappen aan zijn compacte bouw en lichtgewicht sportframe. Yamaha is op het gebied van motorfietsen een van de marktleiders en de afwerking en afstemming van het frame en rijwielgedeelte zijn dan ook van een zelfde kwaliteit als op een hoogwaardige superbike. Op het gebied van vering, velgen en schijfremmen hoef je je dan ook geen zorgen te maken op de X-MAX 250 MOMODESIGN. Bij Yamaha zit het op dat gebied altijd goed. Enige kritiekpuntje: waarom zit er geen ABS op deze versie?

De ultieme accessoire: voor in de buddy

De X-MAX 250 MOMODESIGN is naast een zeer sportieve motorscooter ook nog steeds een van de meeste praktische motorscooters. Vooral geroemd is de enorme buddyruimte die de X-MAX biedt. Onder de fraai beklede buddyseat van de X-MAX 250 MOMODESIGN is genoeg ruimte om gemakkelijk twee integraalhelmen in op te bergen.

En wat is er mooier dan volledig in stijl op deze X-MAX 250 MOMODESIGN rond te rijden? Juist, een echte MOMODESIGN jethelm speciaal ontworpen voor Yamaha!

x-max-250-momodesign-jethelm

Prijs:

€ 5.299,00

Meer informatie over de X-MAX 250 MOMODESIGN vind je hier.