Yamaha Tricity (125cc) komt in 2014

Yamaha Tricity (125cc) komt in 2014

Yamaha luidt het scooter nieuws van 2014 opvallend in! De onthulling van deze nieuwe lichtgewicht driewieler (Yamaha Tricity) springt qua modelnieuws het meest in het oog. Ondanks dat de Yamaha Tricity op de EICMA als conceptmodel is gepresenteerd staat het model – als het goed is – in de zomer van 2014 in de showroom. De Yamaha Tricity heeft niet alleen de looks van een lichtgewicht stads-driewieler, maar waarschijnlijk ook een zeer concurrerende prijs (onder de €4000). In ieder geval erg leuk dat Yamaha zich eigenwijs in de strijd van de driewieler mengt. Jammergenoeg is de Tricity (nog) niet bestuurbaar met het Rijbewijs B…

yamaha-tricity-2014-outdoor-2

Yamaha Tricity: nieuwe markt voor Yamaha

Voor de Tricity heeft Yamaha de term Leaning Multi-Wheel (LMW) bedacht en is het model dermate anders ontwikkeld dan de huidige driewielers op de markt (zoals de MP3 of Metropolis). Vooral het zeer lichte gewicht (150 kg) en het compacte design van de Tricity zijn exceptioneel voor een driewieler. Hierdoor is de Tricity zeer wendbaarheid en laat het model zich net zo makkelijk door het verkeer sturen als een kleine 125cc motorscooter. De Tricity is dus vooral ontwikkeld met het oog op stadsverkeer.

yamaha-tricity-2014-outdoor-7

Yamaha Tricity: ‘slechts’ 125cc?

De krachtbron van de Yamaha Tricity is een 125cc 4-takt motorblok met automatische transmissie. Bij een lichtgewicht en compacte scooter/driewieler hoort natuurlijk een dito motortje. Dit motorblok biedt volgens Yamaha een uitstekende balans tussen prestaties en verbruikscijfers: in deze tijd ook niet onbelangrijk. Hiernaast zorgt het compacte motorblok ervoor dat je hier – tenminste – een grote buddyruimte voor terugkrijgt. En… wat dacht je van de prijs?

yamaha-tricity-2014-studio-1

Yamaha Tricity: prijs en meer informatie

Yamaha heeft aangekondigd dat de Tricity (125cc) ook een scherp prijskaartje krijgt. Voor minder dan €4.000 staat het model in de zomer van 2014 bij de Yamaha dealer. Op onze website (of via Facebook en Twitter) zal je tegen die tijd alle informatie vinden!