Voorproefje: Yamaha toont 2016-modellen

Voorproefje: Yamaha toont 2016-modellen

Yamaha’s gevarieerde line-up van scooters en motorscooters voor 2016 staat alweer klaar om de markt te verrijken. Aangezien het Japanse merk van de drie stemvorken nog steeds een van ‘s werelds meest toonaangevende fabrikanten is – heten we dit nieuws (of eigenlijk voorproefje) natuurlijk hartelijk welkom. De 2016-line-up bestaat voornamelijk uit nieuwe kleurstellingen en de toevoeging van een nieuwe IRON MAX-uitvoering voor de Yamaha X-MAX. Een exclusievere en extra gestylde ‘special edition’ die we eerder hebben gezien op de TMAX.

Yamaha X-MAX IRON MAX (2016)

Voor 2016 heeft Yamaha het succesvolle sausje van de TMAX IRON MAX ook over de X-MAX gegoten. De Yamaha X-MAX 400, 250 en 125 zullen allemaal in in IRON MAX-variant verschijnen. Dat wil zeggen: afgewerkt in een exclusieve Liquid Darkness lak, aluminiumlook emblemen + voetsteunen en (o.a.) een leren zadel met goudkleurige stiksels. Allemaal features die de X-MAX nét die iets exclusievere look geven – en dat is precies wat de bedoeling van Yamaha is. Een clientèle bereiken met een nét iets dikkere portemonnee. Later meer.

Update: meer informatie over de Yamaha X-MAX IRON MAX (2016)

Yamaha Aerox 4 & Aerox, Aerox Naked (2016)

In 50cc-land zijn vooral de 2016 kleurstellingen voor de Yamaha Aerox 4, Aerox en Aerox Naked het nieuws. Qua aanbod (2-takt en 4-takt) en uiterlijk zijn deze modellen ongewijzigd – volgens Yamaha moeten de nieuwe kleurstellingen er voor zorgen dat de Aerox 4, Aerox of Aerox Naked weer in menig tienerkamer boven het bed hangt. Uiteraard zullen wij binnenkort de 3 Aerox-modellen uitgebreid in de schijnwerpers zetten. Zet ‘m maar vast op je verlanglijstje!

Update: meer informatie over de Yamaha Aerox (2016)