Yamaha: de scooter modellen van 2013

Yamaha: de scooter modellen van 2013

Het begin van de nieuwe week betekent voor ons een nieuw scootermerk om mee vooruit te kijken naar 2013: Yamaha. Het sportieve en befaamde Japanse merk van de drie stemvorken is in de ogen van Scooternews.nl al lange tijd een van de meest innovatieve motor- en scootermerken. Of we het nu hebben over de ‘jongeren-revoluties’ die scooters als de Aerox R teweeg hebben gebracht of de impact van ‘radicale’ motorscooters als de TMAX in een tijd waar dit type scooter werkelijk rijdende koelkasten waren. Zonder de futuristische kijk en designs van Yamaha hadden de hedendaagse gemotoriseerde tweewielers er ‘op het oog’ een stuk saaier uitgezien. Qua rijeigenschappen (ofwel: kwaliteit) zit je verder ook goed bij Yamaha: vooral de sportievere rijder.

Direct naar Yamaha modeloverzicht 2013

Ook van Yamaha valt trouwens een merkpagina met duidelijk overzicht (plaatjes) van de actuele modellen terug te vinden. In dit artikel zullen we je echter kort inlichten over het modelnieuws van Yamaha voor 2013. Geheel in aansluiting tot de bovenstaande introductie, vielen de Yamaha TMAX Black Max en de behoorlijk vernieuwde Yamaha AEROX R ons gelijk op in het pers-portaal van Yamaha. Daarnaast viel ook een fraai afgewerkte (en gelimiteerde) Yamaha X-MAX MOMODESIGN op voor 2013 – deze kunnen we zeker niet ongezien laten. Ofwel: drie sportieve en speciale scooters (zowel sentimenteel als qua uitvoering) waarover Scooternews.nl binnenkort uitgebreid verslag zal doen en veel meer over zal laten zien. Met plezier!

AEROX R ↓

Yamaha Aerox R 2013Na 16 jaar(!) is er eindelijk een nieuwe Aerox R. Vat deze zin op hoe je wilt, maar dat de Aerox R daardoor een iconische status heeft moge duidelijk zijn. De designers van de Aerox R vonden het daarom erg belangrijk om zeker niet het oude model te vergeten tijdens de make-over van deze legendarische scooter. Ondanks dat het gehele uiterlijk van de Aerox R flink onder handen is genomen, ligt de nadruk toch meer op het moderniseren van het oude model. Vergelijkbaar met de 911 van Porsche, ook bepaald geen flop. De vernieuwde verlichtingsunits en het nieuwe digitale dashboard zorgen tezamen met het nieuwe (aero)dynamische bodywork dat de nieuwe Aerox R wederom een lust voor het oog is geworden. Een scooter die je gerust naast de laatste Yamaha R1 kan parkeren, het DNA matched in ieder geval.

Update: Lees review Yamaha Aerox R 2013

X-MAX 250 MOMODESIGN ↓

Yamaha xmax momodesignOndanks dat de huidige X-Max alweer zijn derde modeljaar ingaat blijft dit model een lust voor het oog en kan deze net zoals de Aerox nog best 16 jaar mee (knipoog). Dat Yamaha veel waarde hecht aan ‘design’ moge duidelijk zijn, maar met deze X-Max MOMODESIGN doen ze daar een schepje bovenop: een vleugje ‘Italiaanse flair’ om precies te zijn. MOMODESIGN verzorgt op deze X-Max (o.a.) een speciaal windscherm, een speciale buddyseat, aluminium voetplaten, speciale handvatten en stuurdoppen en (niet te vergeten) MOMODESIGN-emblemen. Sportief en slick!

Update: Lees review Yamaha X-Max 250 MOMODESIGN

TMAX 530 Black Max ↓

yamaha_tmax_blackmaxToen de nieuwe TMAX vorig jaar geïntroduceerd werd konden velen zich niet voorstellen dat Yamaha zichzelf kon overtreffen. Ondanks dat de nieuwe TMAX een groot aanbod aan luxe en comfort biedt is de sportiviteit alles behalve vergeten! Om een lang verhaal kort te maken, er valt geen enkele scooter met de nieuwe TMAX te vergelijken: zelfs vele motorfietsen zullen enkel de achterkant van de TMAX kunnen zien. Welnu, dit jaar is er ook een TMAX Black Max ontwikkeld: een absoluut topmodel dat met zijn exclusieve zwarte kuipdelen, contrasterende goudgekleurde velgen en andere goudkleurige details de sportiefste motorscooter op de markt is. Verdere details en mooi beeldmateriaal van de nieuwe Yamaha TMAX Black Max zie je snel terug op Scooternews.nl.