Yamaha Aerox R Naked: toch wél!

Yamaha Aerox R Naked: toch wél!

De Yamaha Aerox R (2013) heeft dit jaar een fikse makeover gekregen. Waar onderhuids de succesformule van dit model intact is gebleven kende de looks een welkome evolutie. Deze nieuwe Yamaha Aerox R Naked kwamen wij eerder tegen in de eerste persberichten dit jaar – echter was het enige tijd de vraag of deze versie ook in Nederland op de markt zou komen. Je begrijpt het al. Het model is toch al een tijdje gearriveerd en valt inmiddels in vol ornaat te bewonderen bij de dealer. Is deze Yamaha Aerox R Naked meer dan alleen een Aerox met een ‘naked-stuurtje’? Jazeker, lees snel verder!

Yamaha Aerox R Naked: extreme Aerox R

Zoals in ons artikel over de 2013,Yamaha Aerox R opgetekend staat: het nieuwe model Aerox R valt nog steeds te betitelen als een van de sportiefste en coolste scooters in z’n soort. Gekenmerkt door de dynamische styling, hoogwaardige afwerking en sportieve rijprestaties spreekt dit model al jaren (wat heet: 16 jaar) vele liefhebbers van sportscooters aan. Met als kloppend hart het krachtige vloeistofgekoelde 2-takt motorblok is de Aerox R wellicht de ‘benchmark’ van de 50cc sportscooters. Welnu, Yamaha heeft deze uiterst geslaagde nieuwe Aerox R overgedragen aan een van haar meest kinky designers om ook maar gelijk een ‘naked-bike-achtige-stunt-scooter’ te creëren. Zodoende is er dus niet alleen wat kuipwerk afgehaald van de stuurinrichting op de nieuwe Aerox R, maar is er een heus sub-model ontstaan die zich qua looks en onderdelen toch wel flink onderscheidt.

yamaha-aerox-r-naked-2013yamaha-aerox-r-naked-2013-voorkant-achterkant

Yamaha Aerox R Naked: de kenmerken / verschillen

Het stuur van deze Aerox R Naked is namelijk een fraai afgewerkt verhoogd ‘naked-bike’ stuur dat is uitgerust met een stabilisator waarop het compacte en apart voor dit model ontworpen digitale dashboard is bevestigd. Hiernaast is het stuur bevestigd met een aluminium stuurbevestiging – wat de algehele look en ‘gevoel van afwerking’ van deze toch kale stuurinrichting zeer ten goede komen.

yamaha-aerox-r-naked-2013-buiten

Op technisch vlak is deze Yamaha Aerox R Naked verder uitgerust met een fraaie hydraulische schokdemper (achter): een toevoeging die de échte Aerox-liefhebbers mooie herinneringen zal bezorgen uit het verleden. Verder is de Aerox R Naked voorzien van uniek afgewerkte buddyseat (met witte stiksels) dat erg mooi past bij de speciale mat-grijze kleurstelling van dit model. Tot slot is deze Aerox R Naked – net zoals échte sportmotoren en gecustomize’de naked-bikes – standaard uitgerust met rim-striping en de nodige carbon(-look) afwerking.

Yamaha Aerox R Naked: prijs en meer informatie

Een paar onderdelen eraf en een paar erbij! De prijs is gewoon hetzelfde als de standaard Yamaha Aerox R: aan jou of je een coole of een über-coole Aerox R wilt!

  • Yamaha Aerox R Naked (Grijs): € 2.599,00

Meer informatie: website Yamaha

Lees ook:

Artikel → Yamaha Aerox R 2013: Arigato!