Vespa Sprint: de nieuwe 'sporty' Vespa

Vespa Sprint: de nieuwe ‘sporty’ Vespa

Aanschouw de nieuwe Vespa Sprint! De Vespa Sprint is de opvolger van de Vespa S en heeft zijn naam – net als de onlangs gelanceerde Primavera – te danken aan de legendarische ‘Vespini’ uit de jaren ’60 en ’70. En dan vooral de Vespa SuperSprint uit 1966. Dit iconische model kenmerkte zich door het compacte lichtgewicht frame, de verbluffende snelheid / wendbaarheid en het moderne karakter. Met dit ideaalbeeld (en met de Primavera als uitgangspunt) heeft Piaggio nu ook de Vespa Sprint ontwikkeld. Het resultaat? Een flitsende ‘SuperPrimavera’ die ongetwijfeld een Europees verkoopsucces zal worden voor het Italiaanse merk.

Vespa Sprint 2014: de nieuwe sport-Vespa

Als opvolger van de Vespa S en gebaseerd op de compleet nieuwe Primavera geeft de Vespa Sprint nu een nieuwe invulling aan het ‘sport-gamma’ van Vespa. Onderscheidende elementen van de Sprint zijn bijvoorbeeld het exclusieve ontwerp van het zadel, zwart van kleur maar afgewerkt met een witte bies, een duidelijke verwijzing naar de bekende sportzadels van Vespa. Onder dat zadel gaat overigens een opbergruimte van 16,6 liter schuil waar gemakkelijk een jet-helm opgeborgen kan worden. Een andere ‘eyecatcher’ van de Vespa Sprint zijn de prachtige 12-inch aluminium velgen, die compleet nieuw zijn ontworpen. Het is voor het eerst dat Vespa dermate grote wielen en banden, vergelijkbaar met die van de GTS-serie, onder een ‘small body’ model monteert. Mede daardoor positioneert Vespa de Sprint ook tussen de Primavera en GTS-serie.

vespa-sprint-2014-outdoor-1

Vespa Sprint 2014: meer (exclusieve) details

Naast de opvallende 12-inch velgen beschikt de Vespa Sprint over meer model-exclusieve stijlfeatures. Zo is het instrumentenpaneel/dashboard voorzien van een kleine spoiler, een zwarte achtergrond en sportief rode verlichting (bij de Primavera blauw). Dezelfde rode kleurstelling komt ook terug in details op het voorscherm van de scooter. De vorm van de nieuwe achteruitkijkspiegels is afgeleid van die op de Vespa 946. Niet te vergeten: de koplamp heeft de typerende rechthoekige vorm gekregen die de sportieve Vespa’s uit de jaren ’60 en ‘70 kenmerkt maar ook de onderscheidende stijlfactor is/was van de Vespa S (t.o.v. de Vespa LX). Zowel de dagrijverlichting aan de voorzijde als het remlicht aan de achterkant vertrouwt op LED-technologie.

vespa-sprint-2014-outdoor-5

Vespa Sprint 2014: techniek en motoriseringen

Vertrouwend op de frametechnologie van de Primavera is de Sprint aanzienlijk stijver geworden, waarmee de stabiliteit en handling-prestaties op een indrukwekkend niveau staan, mede ook dankzij de nieuwe constructie van de mono-voorwielophanging. Door een tweevoudige ophanging van het motorblok en een betere demping zijn trillingen in het zadel, het stuur en de voetensteun aanmerkelijk verminderd.

vespa-sprint-2014-wit

De Vespa Sprint wordt in ons land leverbaar met een keuze uit twee motoriseringen die we kennen van de Primavera: de moderne 50cc 4-takt (4.35 pk) met een keuze uit een 25 en 45 km/u uitvoering, en een 125cc 3V (7.9 kW @ 7,700 tpm / 10.4 Nm @ 6,000 tpm). De Sprint heeft een tankinhoud van respectievelijk 7 liter (50cc) en 8 liter (125cc). De Vespa Sprint wordt leverbaar in de bestaande kleuren Montebianco, Rosso Dragon en Nero Lucido. Twee nieuwe kleuren zijn Blu Gaiola en Giallo Positano.


Vespa Sprint 2014: prijs, accessoires en meer informatie

De Vespa Sprint 50cc 4-takt in 25 km/u uitvoering (snorfiets) is direct vanaf de lancering in april leverbaar, evenals de Vespa Sprint 125cc motorscooter. De 45 km variant van de Vespa Sprint 50cc 4T volgt kort daarna.

  • Vespa Sprint 50cc 25km – € 3.299
  • Vespa Sprint 50cc 45km – € 3.299
  • Vespa Sprint 125cc – € 4.319

Voor de liefhebbers die hun Vespa Sprint graag van een persoonlijk touch voorzien, biedt Vespa een onuitputtelijke lijst aan accessoiremogelijkheden. Variërend van extra sportieve, zwarte 12 inch aluminium velgen, een in bodykleur gespoten topkoffer met verchroomd bagagerek en een hoog windscherm of sportieve kuip tot aan elektronische alarmsystemen en een keur aan stijvolle, bijpassende helmen.

vespa-sprint-2014-accessoires

Meer informatie: Website Vespa