Nieuw: Vespa Primavera Touring & Sprint S

Nieuw: Vespa Primavera Touring & Sprint S

Op de EICMA 2014 (afgelopen november) stonden de Vespa Primavera Touring en Vespa Sprint S al op de beursvloer te glimmen. Binnenkort staan de ‘extended’ versies van de Vespa Primavera en Vespa Sprint eindelijk bij de dealer. Dat deze uitvoeringen hot zijn wordt onderstreept door het aantal verontruste berichten en vragen aan de redactie over de Primavera Touring en Sprint S. Beide modellen zouden zelfs al in het wild gespot zijn op de Nederlandse wegen en fietspaden. Vooruit dan maar: een mini-update over wat te verwachten van de Primavera Touring en Sprint S. Helaas biedt Piaggio / Vespa (nog) geen rijkelijk aanbod aan beeldmateriaal en info over beide scooters. Hier moeten we het – voor nu – dus even mee doen.

vespa-primavera-touring-vespa-sprint-s-2015-main

Vespa Primavera Touring (2015): klassieke toevoegingen

Een Touring-versie van de de Vespa Primavera was te verwachten – aangezien dit ook een succesnummer bleek op z’n voorganger (de LX) en bijvoorbeeld op de GTS motorscooter. De Primavera Touring is ook ditmaal uitgerust met een aantal kenmerkende Touring-toevoegingen. Te weten een laag Vespa windscherm en de in chroom uitgevoerde voor- en achterklapdrager. Daarbij is de Vespa Primavera Touring exclusief leverbaar in de speciale kleurstelling Grigio Seta. De 50cc Vespa Primavera Touring snor-/bromfiets is officieel aangekondigd voor het voorjaar 2015. Wél is het nog even afwachten in welke motor-varianten (2-takt / 4-takt / 50cc / 125cc / 150cc) de scooter in Nederland zal verschijnen. Zodra bekend lees je dit op onze website. Meer weten over de Vespa Primavera? Lees hier.

vespa-primavera-touring-2015-1-1

Vespa Sprint S (2015): extra stijlvol

Voor de Vespa Sprint S geldt eenzelfde verhaal. Ten eerste is de Vespa Sprint S voorzien van de oogstrelende mat grijze kleurstelling Grigio Titanio (exclusief voor het S-model). Verder zien we vooral zwart gekleurde elementen terug die deze matte-kleurstelling aanvullen. Zoals het zadel met zwarte bies en natuurlijk de schitterende zwarte velgen met zilveren velgrand. Leuk (en kenmerkend) detail is het rode S’je in de emblemen op de scooter. Ook de Vespa Sprint S staat officieel voor het voorjaar van dit jaar ingepland. Motor-varianten, Nederlandse verkoopprijzen et cetera lees je op Scooternews.nl zodra bekend! Meer weten over de Vespa Sprint? Lees hier.

vespa-sprint-s-2015-1-1

Vespa Primavera Touring (2015) & Vespa Sprint S (2015): prijs

Beide modellen staan gepland voor voorjaar 2015. Officiële Nederlandse verkoopprijzen zijn nog niet ein-de-lijk bekendgemaakt door Piaggio/Vespa Nederland.

  • Vespa Primavera Touring 50cc (2015): € 3.399,-
  • Vespa Sprint S 50cc (2015): € 3.399,-