Scomadi Turismo Leggera: instant classic

Scomadi Turismo Leggera: instant classic

Nieuw in Nederland: de wonderschone Scomadi Turismo Leggera. Het merk Scomadi is 10 jaar lang (door)ontwikkeld door het Britse Scooter Innovation en PM Tuning en rolt nu eindelijk ‘grootschaals’ de productieband af. Óók in Nederland. Scomadi wil een nieuw tijdperk bieden aan alle scooterrijders die de klassieke Italiaanse stijl een warm hart toedragen. Een moderne klassieker á la een old-school Lambretta GP of Vespa P200 – maar dan op basis van hoogstaande en moderne techniek. Geschikt voor dagelijks gebruik en geschikt voor zowel de stad als buitenweg. De Scomadi Turismo Leggera verschijnt namelijk zowel als 50cc snor-/bromfiets als 125cc (A2) en 300cc motorscooter (A1). Moderne klassieker én instant classic!

Scomadi Turismo Leggera: achtergrond

De Turismo Leggera-range staat voor 10 jaar prototype ontwikkeling door Scooter Innovation en PM Tuning uit Groot-Brittannië. Met de gekozen stijl was het doel om een moderne klassieker te creëren. Een scooter die ervoor moet zorgen dat de klassieke lijn behouden blijft maar tegelijkertijd betrouwbaar is voor dagelijks gebruik. Het begon allemaal met de Turismo Leggera 250: de eerste Scomadi die werd gemaakt in een speciale oplage van 10 stuks. De uit carbon opgebouwde scooter was zo populair dat er nog eens 30 stuks met een 300cc krachtbron werden gebouwd. Deze limited editions waren de aanleiding voor de start van het huidige productie-aanbod die bestaat uit een 50, 125 en 300cc scooter. Hier het resultaat.

scomadi-turismo-leggera-2015-1-1

Scomadi Turismo Leggera: kenmerken

De Scomadi Turismo Leggera is uniek in zijn soort. De scooter is absoluut geen wannabe-plastic-retro, maar écht jaren-70-retro (afgeleid van de Lambretta) en handgemaakt met passie en liefde. De scooter heeft daardoor prachtige klassieke lijnen en sportieve high-tech features zoals een digitale tellerunit en uiteraard LED-verlichting. Men moet echter nog steeds twee keer kijken om te zien dat dit geen echte klassieker is. Zoals ze zo mooi zeggen bij Scomadi: “als je benzine en olie door de aderen hebt stromen is dit de scooter voor jou”. De Turismo Leggera is verder een lekkere forse jongen: de 3 motorisering passen namelijk allemaal in dezelfde body. Maar ondanks dat weegt het 50cc model toch maar slechts 89kg.

scomadi-turismo-leggera-2015-2-1

Scomadi Turismo Leggera: techniek

De Scomadi Turismo Leggera is uitgerust met moderne en zuinige 4-takt techniek. Het 50cc-blok voor de snor- en bromfiets levert een maximaal vermogen van 2.4 kW @ 7.500 tpm en een maximaal koppel van 3.2 Nm @ 7.000 tpm. Het model staat verder op 12″ velgen die worden opgevangen door instelbare dubbele hydraulische schokdempers – zowel aan de voor- als achterzijde. Met de 11 liter tankinhoud doet de Turismo Leggera zijn naam (letterlijk: lichte tourer) vast en zeker veel goeds. De 125cc en de 300cc uitvoeringen van de Turismo Leggera verschijnen later in 2015: specificaties van deze motorscooters kan je wel alvast hier checken.

scomadi-turismo-leggera-2015-magma-red-ocean-white

Scomadi Turismo Leggera: prijs en meer informatie

De Scomadi Turismo Leggera 50 (ofwel TL50) is vanaf nu te verkrijgen bij de dealer in de gave kleurstellingen: Ocean White/Magma Red – Ocean White – Magma Red – Onyx Black – Atomic Orange.

  • Scomadi Turismo Leggera 50 (2015): € 1.899,-

Meer informatie: website Scomadi Nederland