Peugeot Speedfight 4 (2015): eindelijk arrivé

Peugeot Speedfight 4 (2015): eindelijk arrivé

Aangenaam zomer-nieuws: de Peugeot Speedfight 4 (2015) is eindelijk aangekomen in Nederland. Sinds de onthulling op de EICMA vorig jaar in Milaan was het akelig stil rond de Peugeot Speedfight 4. Ter compensatie is de vierde generatie Speedfight plotseling per direct in 4 uitvoeringen leverbaar in Nederland. De Peugeot Speedight 4 heeft een opfrisbeurt aan binnen- en (vooral) buitenzijde gekregen. Tezamen met diverse leuke features heeft de Speedfight 4 weer helemaal het potentieel om vooraan meedoen in het sportieve-looks-segment. Ingrijpend of niet, de nieuwe Speedfight zal ongetwijfeld weer vele harten voor zich winnen.

peugeot-speedfight-4-2015-history

Peugeot Speedfight 4 (2015): what’s new?

Het immer populaire Speedfight-model is al sinds 1996 op de Europese markt en is naar eigen zeggen al meer dan 500.000 van de productieband gerold. Het sportieve succesnummer van Peugeot is inmiddels al 7 jaar niet meer gewijzigd en daar brengt het Franse merk nu verandering in met de Speedfight 4. Een kleine doch opvallende opfrisbeurt aan binnen- en buitenzijde moet de Speedfight weer sterk in de markt gaan positioneren. Gezien de populariteit van het model is de kunst misschien ook wel het niet-wijzigen van sommige zaken – zo zijn er nog steeds goed lijnen van de Speedfight 3 te herkennen in dit nieuwe model. Voor zover bekend heeft de Nederlandse importeur enkel geopteerd voor 4-takt krachtbronnen onder Speedfight 4. Ergens begrijpelijk anno 2015 – anderzijds een regressieve steek in het hart voor de 2-takt-liefhebbers (de terugloop-uitlaat op de afbeeldingen zal dus niet in NL verschijnen; enkel de uitlaatpot zoals op de Basic uitvoering).

peugeot-speedfight-4-2015-basic

Peugeot Speedfight 4 (2015): techno-look

Ondanks dat de gelijkenis met z’n voorganger nog steeds overduidelijk is (zie bijvoorbeeld de ongewijzigde achterzijde met de befaamde luchthappers) – heeft de Speedfight 4 weldegelijk een aantal nieuwe stijl-details gekregen. De opvallendste ingrepen hiervan zien we terug op de voorkuip en koplampunits van het model – ontworpen samen de auto-afdeling van het Franse merk. Iets meer de techno-look en iets meer plastic – maar zonder meer geslaagd. Zo ook het nieuwe minimalistische digitale instrumentenpaneel waaronder een handige smartphone-houder valt te monteren. Vandaar natuurlijk ook de nieuwe 12V- en USB aansluiting op de Peugeot Speedfight 4. Overige handige features (met name voor de solisten): afneembare voetsteunen en een afneembar duo-zit-kapje.

peugeot-speedfight-4-2015-detail-1

De Peugeot Speedfight 4 is leverbaar in één basis-uitvoering en drie specials (die standaard leverbaar zijn; om het even dus). De in de kleur “Bleu France” getooide Speedfight 4 Basic is het instapmodel en vormt de basis voor de 3 specials – de Dark Side, Pure en IceBlade – die ieder zijn te herkennen aan een speciale kleurstelling en o.a. optische features als aluminium treeplanken.

peugeot-speedfight-4-2015-detail-5

Peugeot Speedfight 4 (2015): ‘Speedfight 4-takt’

Ondanks dat er wel 2-takt uitvoeringen van de Speedfight 4 uit het Europese distributiecentrum rollen – lijkt het er ernstig op dat deze niet meer de Nederlandse grens overkomen. De 4 uitvoeringen van de Peugeot Speedfight 4 zijn namelijk allen uitgerust met de 4-takt krachtbron die we kennen uit de Speedfight 3. Dit luchtgekoelde 4T-blok heeft een vermogensopgave van 2.8 kW en een koppel van 3.6 Nm – en is naar verluidt uitgerust met een nieuwe en prestatie-verbeterende Dell’Orto carburateur. De 95-kilogram-wegende scooter heeft een tankinhoud van 8 liter en is verder uitgerust met hydraulische Ø 32 mm vorkpoten en een sportief ogende Ø 215 mm schijfrem van Shuricane aan de voorzijde. Achter moet de Speedfight 4 het doen met een trommelrem.

peugeot-speedfight-4-2015-detail-9

Peugeot Speedfight 4 (2015): meer informatie?

De new & improved Peugeot Speedfight 4 staat als het goed is per direct bij de Peugeot-dealer en is anders vanaf nu daar leverbaar. Adviesprijzen luiden als volgt:

  • Peugeot Speedfight 4 Basic (Bleu France): € 2.249,-
  • Peugeot Speedfight 4 Dark Side (Zwart/Lichtblauw): € 2.349,-
  • Peugeot Speedfight 4 Pure (Wit/Goud): € 2.349,-
  • Peugeot Speedfight 4 Ice Blade (Wit/Rood): € 2.3249,-

Meer informatie: Peugeot Scooters Nederland
peugeot-speedfight-4-2015-basic-side