Kymco Super8 Street: afgetraind figuur

Kymco Super8 Street: afgetraind figuur

Kymco Nederland heeft onlangs een nieuwe Super8 aangekondigd: de Kymco Super8 Street. Waar de huidige Kymco Super8 met z’n zuinige 4-takt motorblok, de strakke looks en de scherpe prijs de concurrenten in het 50cc-sportscooter-segment argusogen bezorgt, lijkt Kymco dit segment nu met twee troeven te gaan bespelen. Ondanks het nieuwe afgetrainde figuur van deze nieuwe Kymco Super8 Street is er onderhuids (gelukkig) weinig veranderd. De rest van deze scooter? Ziet er gewoonweg concurrerend uit. Dit geldt overigens ook voor de prijs van deze Kymco Super8 Street.

kymco-super8-street-2013-buiten

Kymco Super8 Street: rijwielgedeelte (bijna) onveranderd

De grootste verschillen met het huidige Super8 model treffen we vooral aan de buitenkant aan. Het 4-takt motorblok uit het huidige model Super8 heeft – in tegenstelling tot bij onze oosterburen – zijn plaats mogen behouden – ondanks onze eerdere vermoedens dat de Super8 Street uitgerust zou worden met een 2-takt krachtbron. Op technisch gebied vallen verder nog steeds dezelfde 14-inch wielen, lange wielbasis, dubbele achtervering en wave-schijfrem (voor) op. Zelfs het dashboard is ongewijzigd op dit nieuwe model. Waarom zou men ook bij Kymco.

kymco-super8-street-2013

kymco-super8-street-2013-voorkant-achterkant

Kymco Super8 Street: nieuwe looks

Aangekomen bij de looks en vormgeving van de Kymco Super8 Street zien we gelukkig toch nog een paar aardige wijzigingen. Met name de voorkant van het model is succesvol onder handen genomen om een net iets sportiever look te creëren. De nieuwe dubbele koplamp en geïntegreerde knipperlichten vallen hierbij het meest op. Kymco’s design-team doet goede zaken de laatste jaren.

kymco-super8-street-2013-koplamp

Hiernaast – en niet geheel onbelangrijk – komt de Kymco Super8 Street in een aantal mooie en sportief afgewerkte kleurstellingen op de markt. Ondanks dat het nog niet vast staat welke varianten naar Nederland komen – opteren wij alvast voor de oranje kleurstelling!

Kymco Super8 Street: prijs en ‘release date’

Aan de trend dat nieuwe modellen alsmaar duurder worden doet Kymco lekker niet mee. Deze afgetrainde Kymco Super8 komt in augustus 2013 naar Nederland voor dezelfde prijs als het vorige model.

  • Prijs: € 1.799,-

* Is het geen plaatje?

20130611-003857.jpg