Kymco Downtown 350i (bijna) leverbaar!

Kymco Downtown 350i (bijna) leverbaar!

De geheel vernieuwde Kymco Downtown 350i stal vorig jaar de show op de EICMA-beursvloer in Milaan. Sindsdien is het halsreikend uitkijken naar het nieuwe pronkstuk van de Taiwanese fabrikant – ook wel liefkozend de ‘New Downtown’ genoemd. Goed nieuws: vanaf half juli is de Downtown 350i leverbaar in Nederland. Uitgerust met vele moois, comfortabele features én met een 125cc broertje (voor de A1-ers) in het kielzog. Welnu: meer beeld, meer info en uiteraard de NL-verkoopprijs.


Kymco Downtown 350i: nieuwe maatstaf

Kymco is lekker bezig lately – geen wonder dat merken als BMW en Kawasaki hun motorscooters (laten) produceren op basis van de techniek van Kymco. De laatste Kymco Downtown 300i stond bijvoorbeeld model voor de Kawasaki J300. Het feit dat er vrij snel hierna een geheel nieuwe en verbeterde Kymco Downtown 350i werd onthuld zal door Kawa-eigenaren absoluut met argusogen bekeken worden. En zal uiteraard voor gegniffel bij de Kymco-achterban hebben gezorgd. Want ja: de ‘New Downtown’ is mooier, beter en deelt volgens de fabrikant zelfs geen schroefje met zijn voorganger (of een J300). We kunnen helaas niet meer mededelen dat de Downtown de goedkopere optie is… Wellicht wel de nieuwe maatstaf.

kymco-downtown-350-2015-pic-1

Kymco Downtown 350i: vernieuwd in techniek

Het duurdere prijskaartje van de nieuwe Kymco Downtown 350i valt dan ook enigszins toe te schrijven en de grotere cilinderinhoud van het motorblok. Al is dit lichtelijk misleidend aangezien de ‘350’ zich qua specificaties vertaald als viertakt 320cc motorblok – een vierkleps eencilinder met injectie. Met een vermogen 22,1 kW (30 pk) bij 7750 tpm en een koppel van 28,5 Nm bij 6500 tpm nét even krachtiger dan z’n voorganger. Deze geheel nieuwe krachtbron heeft ook als aangename ‘groene’ bijkomstigheid dat Kymco er als eerste motorscooterfabrikant geslaagd is om te voldoen aan de aangescherpte Euro 48-norm. Verbeteringen aan de frame-stijfheid en de vering bevorderen daarnaast het comfort op lange ritten en dragen bij aan veilig en vertrouwd hard remmen en beter sturen. Ook een fijne standaard toevoeging waar voorheen een meerprijs voor werd gerekend is de (komt die quote): “allernieuwste, ultralichte (0,7 kilo), supersnelle en uiterst betrouwbare ABS [van] Bosch”. Mooi om te zien dat ze bij Kymco óók enthousiast zijn over de 189-kilogram-wegende-krachtpatser.

kymco-downtown-350-2015-studio-1

Kymco Downtown 350i: looks om van te smullen

Qua looks viert de Down­town 350i ook in letterlijke zin hoogtij met prachtige dubbele H7-koplampen, LED-verlichting aan voor- en achterzijde en een kek blauw verlicht dashboard. De voorkuip heeft handige opbergvakken met zowel een 12V-aansluiting als en een USB oplaadpunt voor het nodige digitale gemak. Het nieuwe ergonomisch design zorgt op zijn beurt voor (nog) meer comfort voor de bestuurder en passagier, die beter over de bestuurder heen kan kijken vanaf de verhoogde zitting. Tevens lekker comfortabel is de ruimte onder het zadel; met ruimte genoeg voor twee in­tegraalhelmen. Aangekomen bij het kuipwerk, de lijnen en het afwerkingsniveau van de Kymco Downtown 350i: simpelweg om te smullen.

kymco-downtown-350-2015-details-1

Kymco Downtown 350i: prijs en meer informatie

De ‘new & improved’ Kymco Downtown 350i is vanaf half juli (2015) leverbaar in de kleur Mat Grey Metallic. Hetzelfde geldt voor de Kymco Downtown 125i.

  • Kymco Downtown 350i: € 5.999,-
  • Kymco Downtown 125i: € 4.999,-

Meer informatie: Website Kymco Nederland


Gerelateerd: