Kymco Agility Carry: moderne pakezel

Kymco Agility Carry: moderne pakezel

De Kymco Agility is wellicht wel de meest allround scooter van de Taiwanese fabrikant. Door het zeer zuinige 4-takt motorblok, de verschillende beschikbare velgmaten (10″, 12″ of 16″) en de uitermate scherpe verkoopprijs is de Kymco Agility een scooter die eigenlijk aan iedere wens voldoet. Om het modelaanbod nog meer uit te breiden heeft Kymco de Agility Carry – die al een tijdje leverbaar is als bezorgscooter – geherintroduceerd speciaal voor de dagelijkse boodschappen. Want: spullen vervoeren en boodschappen doen op de scooter blijkt een veel voorkomende alledaagse praktijk te zijn. Dus geen pizzabox – maar een trendy rieten mand achterop en een boodschappenkratje aan de voorzijde. Kratjes bier, schoothondjes en IKEA bouwpakketten kan je vanaf nu dus ook op een Kymco Agility Carry voorbij zien komen in het verkeer.

kymco-agility-carry-2013-schuinvoor

kymco-agility-carry-2013-voorkant-achterkant

Kymco Agility Carry: multifunctioneel werkpaard

De Kymco Agility Carry is met zijn voor- en achterdrager dus helemaal geschikt voor transport en daardoor een multifunctioneel werkpaard. Waar deze scooter voorheen vooral in de markt lag als bezorgscooter is er nu dus ook een ‘consumentenmodel’. De Agility Carry is dan ook inzetbaar voor talloze doeleinden, waarmee het gemak van een scooter ten opzichte van een auto zich vooral manifesteert in de drukte van de steden. Parkeren tot aan de voordeur, geen parkeerkosten, geen last van files, meeste eenrichtingswegen zijn met de scooter wel toegankelijk, en vooral ook brandstof besparing. De Kymco Agility Carry is de scooter om vele klussen mee te klaren – laat staan een boodschapje bij de supermarkt doen.

kymco-agility-carry-2013-buiten

Kymco Agility Carry: technisch net zo sterk

Op technisch vlak is de Agility Carry nagenoeg hetzelfde als de standaard 12″-Agility-modellen. Het krachtige doch zuinige luchtgekoelde 4-takt motorblok (49,5cc) levert een vermogen van 3.5 kw / 7500 tpm en heeft een koppel van 3.2 Nm bij 7000 tpm. Met een drooggewicht van 92,5 kilogram heeft de Agility Carry dus nog genoeg kracht over om de extra lading aan boodschappen te verplaatsen. Met het door Kymco (merkwaardig) aangedragen verbruik van +/- 1 liter per uur (geheel volgens Euronorm 99/700/EG) moet men met de 5 liter tankinhoud dus goed vooruit komen qua kilometers. Aan de voorzijde is de Agility Carry voorzien van een 180mm schijfrem – een 110mm trommelrem bevindt zich aan het achterwiel. Voor de meters en weters: de Agility Carry heeft een wielbasis van 1265mm en een zithoogte van 730mm.

kymco-agility-carry-2013-buiten-2

Kymco Agility Carry: prijs en meer informatie

De Kymco Agilty Carry is enkel leverbaar in het wit en beschikbaar als bromfiets (45km/u) en als snorfiets (25km/u).

  • Kymco Agility Carry: (v.a.) € 1599,-

De Agility Carry is echter niet standaard uitgerust met de bovengenoemde ‘mandjes en kratjes’. Prijzen hiervan zijn (bij Kymco):

  • Zwart krat: € 16,95 (excl. Btw)
  • Grote rieten mand: € 47,50 (excl. Btw)
  • Kleine rieten mand: € 39,95 (excl. Btw)

Meer informatie: Kymco Nederland