Honda Dunk 50: toffe toekomstmuziek

Honda Dunk 50: toffe toekomstmuziek

De Honda Dunk 50 kwam eerder deze week al voorbij in ons artikel over de aanstaande EICMA-beurs. Echter vinden wij de Honda Dunk 50 zo’n leuke verschijning dat we hier toch meer beeldmateriaal van willen delen. Dit eerste ‘conceptmodel’ van de Honda Dunk 50 staat op het programma voor de aanstaande Tokyo Motor Show. Honda is echter zo vrij geweest om alvast enkele afbeeldingen van het model vrij te geven. De Honda Dunk 50 doet denken aan een met kuipwerk uitgeruste Honda Zoomer – zij het dat dit een totaal nieuw Honda model is waar tevens een nieuw ontwikkeld motorblok in zit. Benieuwd!

Honda-Dunk-50-2014-green-1

Honda heeft aangegeven dat de Dunk 50 in eerste instantie bedoeld is voor de Japanse markt. Echter zal het model – op den duur – vast en zeker naar de Europese markt overkomen. Voor uitgebreide informatie en specificaties van de Honda Dunk 50 moeten we helaas echt nog even wachten tot de Tokyo Motor Show (wie weet op de EICMA). De enige informatie die Honda heeft prijsgegeven is dat de Dunk 50 is uitgerust met een nieuw ontwikkeld vloeistofgekoeld 4-takt motorblok. Wie weet nog zuiniger als de Vision-kilometervreters?

Honda-Dunk-50-2014-achterlicht

De Honda Dunk 50 – ondanks officieel nog een conceptmodel – zou nu al prima aansluiten bij het huidige (en bijna karige) 50cc-modelaanbod van Honda. De Honda Dunk 50 zou namelijk goed passen tussen de uiterst sportieve Honda NSC50R en de ietwat neutrale Honda Vision 50. Aangezien de Japanse modellen van het merk nog wel eens ‘aangepast’ aan de Europese markt verschijnen zou het dus zomaar kunnen dat we op de EICMA of in 2014 een iets andere Honda Dunk 50 aantreffen qua looks. Wat ons betreft zou deze Honda Dunk 50 – ongewijzigd – per 1 januari bij de dealer mogen staan!

Blijf op de hoogte en volg Scooternews.nl op Facebook en Twitter!