HJC FG-70s: retro-licious jethelm

HJC FG-70s: retro-licious jethelm

De HJC FG-70s jethelm maakt de retro-look van je retro-scooter helemaal af. Niet alleen heeft deze jethelm qua model/pasvorm een sterk retro-gehalte. Ook de verkrijgbare kleurstellingen van de FG-70s zijn helemaal retro-licious. Maak je echter geen zorgen over de veiligheid. HJC heeft vanzelfsprekend de helm uitgerust met de modernste veiligheids-technologieën. Heb je dus net je bankrekening geplunderd voor (bijvoorbeeld) een van de nieuwste Vespa’s – dan is er vast nog wel budget over voor een HJC FG-70s.

hjc-fg-70s-verano-2

hjc-fg-70s-verano-1

HJC FG-70s: features en kenmerken

Opvallend is dat de HJC FG-70s verdacht veel overeenkomt met de Airoh Riot jethelm. Aangezien wij geen link tussen deze twee producenten kunnen bespeuren moet dit toeval betreffen. Wellicht dat de populariteit van retro-scooters de beide merken op dezelfde ideeën bracht (of toch een soort joint-venture voor het model is aangegaan?). Net zoals de Airoh Riot is de helmschaal van de HJC FG-70s vervaardigd van gevlochten mix van carbon én kevlar composiet: ijzersterk en aangenaam lichtgewicht. Ook heeft de FG-70s een übercool – binnen de helmschaal schuivend – zonnevizier en een hoogwaardige uitneembare/wasbare Silvercool™ binnenvoering. Al met al een hele gave jethelm met een 10 voor looks, comfort en veiligheid. Bovendien goedkoper dan de Airoh Riot!

hjc-fg-70s-verano-3

hjc-fg-70s-board-1

hjc-fg-70s-heritage-1

HJC FG-70s: prijzen

De HJC FG-70s jethelm is verkrijgbaar in 4 graphics (Board – Rubbertone – Heritage – Verano), waarvan in sommige gevallen meerdere kleurstellingen verkrijgbaar zijn. Prijsopgave van HJC:

  • HJC FG 70s:  €169,-

Meer informatie (en alle kleurstellingen): HJC website