EICMA: het scooter nieuws van 2016

EICMA: het scooter nieuws van 2016

De EICMA 2015 in Milaan is vandaag officieus van start gegaan met traditioneel veel tweewieler-nieuws en persberichten voor het nieuwe seizoen (2016). Los van de vele motorfiets-noviteiten valt er ook een hoop te melden op het gebied van scooters, motorscooters, driewielers en zelfs e-bikes. Naast het altijd extra vroege persnieuws van de Japanners (Honda en Yamaha) hebben ook onze Italiaanse vrienden van Piaggio/Vespa traditiegetrouw het nodige nieuws te melden in hun Italië. Onderstaand de belangrijkste EICMA-scooter-nieuws-scoops. Uiteraard kun je binnenkort meer informatie/beeld verwachten over deze nieuwe modellen.

eicma-2015

Honda Integra (2016)

Honda’s krachtigste (half-)motorscooter (750cc) is voor 2016 lichtelijk opgefrist met nieuwe LED verlichting rondom, nieuwe voorvorken van Showa en twee ‘Special Edition’ kleurschema’s. Verder zien we vooral software-matige tweaks zoals de S-modus voor de Dual Clutch Transmission en (komt ‘ie) het LCD-instrumentarium is vanaf nu in je favoriete kleur in te stellen.

honda-integra-2016-preview-1

Honda ADV (City Adventure Concept)

Bovenstaande Integra niet avontuurlijk genoeg voor je? Dan is deze Honda ADV (concept-model) misschien wel het antwoord. Een indrukwekkend dikke all-terrain motorscooter met vluimscherpe looks (ofzo). Of de ADV er ooit komt zullen we op dit moment nooit te weten komen, het model geeft echter wel een mooi inkijkje in de toekomstvisie van het Japanse merk.

honda-adv-city-adventure-concept-2016-1

Piaggio Liberty ABS (2016)

Bij Piaggio staat (zoals verwacht) de compleet nieuwe generatie Piaggio Liberty ABS (2016) op de beursvloer. Onderscheidende elementen van de nieuwe Piaggio Liberty zijn naast de bekende grote wielen (nu 16 inch) en het nieuwe design ondermeer de nieuwe generatie iGet-motoren (50, 125 en 150cc), standaard ABS voor de 125 en 150cc versies, de grotere afmetingen en een verhoogd comfort door het nieuwe zadel en de extra ruimte op voetplank. Andere Liberty-highlights zijn het digitale instrumentarium, LED dagrijverlichting en meer ruimte voor het opbergen van spulletjes. De nieuwe Piaggio Liberty en (sportievere) Liberty S worden direct na het sluiten van de EICMA leverbaar.

UPDATE: lees hierrr alles over de nieuwe Piaggio Liberty (2016)

piaggio-liberty-2016-preview-1

Piaggio Medley (2016)

Met de Piaggio Medley (2016) introduceert Piaggio een compleet nieuwe scooter, eveneens in het high-wheel-segment en duidelijk nazaat van de Beverly. De Piaggio Medley combineert de voordelen van een wendbare lichtgewicht (slechts 135 kg) scooter met de technologie, prestaties, afmetingen en het comfort van een elegante highwheeler. De lage zit op het smalle zadel onderstreept de intentie van Piaggio om met de Medley een comfortabele, toegankelijke motorscooter te lanceren met maximale controle, ook bij lage snelheden. De Piaggio Medley wordt vanaf het voorjaar in ons land leverbaar met een keuze uit twee nieuwe-generatie iGet-motoren (125 en 150cc) met vierkleppentechnologie, waterkoeling en een ‘Start & Stop’ systeem. Of we de Medley S ook mogen verwachten in Nederland is nog even afwachten.

UPDATE: lees hierrr alles over de nieuwe Piaggio Medley (2016)

piaggio-medley-2016-preview-1

Vespa Settantesimo: ‘Vespa 70’-modellen

Ander nieuws van Vespa op de EICMA in Milaan is de serie exclusieve ‘Vespa 70’ modellen. Het legendarische Italiaanse merk viert in 2016 haar 70ste verjaardag met speciale, elegante ‘Vespa 70’ uitvoeringen voor het complete modelprogramma, van de Primavera tot aan de GTS en PX. In alle gevallen wordt de Vespa 70 uitgevoerd in de exclusieve kleur ‘Azzurro 70’ met velgen in een speciale kleur, een compleet nieuw donkerbruin zadel met in kleur en materiaal bijpassende topbox en Vespa 70-emblemen. Deze modellen zullen rond de verjaardag van Vespa (23 april) leverbaar zijn. De Primavera ‘Vespa 70’ zal ook in 25km uitvoering leverbaar worden.

vespa-70-px-2016-preview-side

Yamaha TMAX Lux Max (2016)

Het voornaamste scooter nieuws van het merk met de drie stemvorken was de nieuwe Yamaha TMAX LUX MAX (2016). De 530cc-tellende TMAX LUX MAX is (net als de IRON MAX, Bronze MAX, Black MAX, etc.) een jaarlijkse speciale editie van het model waarbij extra elegante en verfijnde details zijn toegevoegd. In dit geval bijvoorbeeld de kleurstelling Nimbus Grey, een exclusief (en luxe) vormgeving van de buddyseat, aluminium voetsteunen, speciale afwerking rond het dashboard, ‘LUX MAX’-logo’s… We kennen de truc inmiddels (no pun intended).

yamaha-tmax-lux-max-2016-preview-1