Aprilia: de scooter modellen van 2013

Aprilia: de scooter modellen van 2013

Een belangrijk onderdeel van Scooternews.nl is onze bezoekers een duidelijk overzicht geven van alle scootermerken en de actuele modellen. De afgelopen dagen zijn we daarom druk bezig geweest om voor elk scootermerk een modeloverzicht te maken (zwarte kolom / menu linksboven). Ondanks dat we nog op perstoegang van enkele merken wachten, hebben we de overzichten grotendeels af. We beginnen daarom vandaag bij de A van Aprilia, het Italiaanse scootermerk dat welbekend staat om zijn successen in de motorsport en sportieve en gelikte motorfietsen en scooters. Ofwel, echt Italiaans!

Direct naar Aprilia modeloverzicht 2013

Naast het wijzen op de merkpagina’s op Scooternews.nl voor een duidelijk overzicht (plaatjes) van de actuele modellen van Aprilia, lichten we jullie in dit artikel ook kort in over een tweetal scooters van Aprilia die ons recentelijk opvielen en die we in 2013 mogelijk/hopelijk meer op de weg mogen zien.

SRV 850 ABS/ATC ↓

De Aprilia SRV 850 ABS/ATC is voortgekomen uit de roots van het merk in de motorsport, en dan met name de laatste jaren in de World Superbike. In het design van de SRV 850 valt dan ook duidelijk het 1000cc monster, de RSV4, terug te vinden. Maar ook de specificaties liegen er niet om: deze motorscooter doet qua specificaties en in vergelijking tot een doorsnee motorfiets niets onder. Het 90° V-twin motorblok met zowel 76pk als 76Nm koppel liegt er dan ook niet om. De SRV 850 is tevens voorzien van ABS en de laatste elektronische snufjes uit racerij (zoals het tractiecontrolesysteem ATC). Scooternews.nl kijkt uit om deze beestachtige motorscooter van dichterbij te bekijken.

SR MOTARD 50 ↓

Wacht eens even. Zo nieuw is deze Aprilia SR MOTARD ook weer niet. Scooterkenners zullen het al gezien hebben, de SR MOTARD is een vernieuwde versie van de oude vertrouwde Gilera Typhoon. Desondanks heeft Aprilia er een geslaagde makeover van gemaakt. Geheel in lijn met het imago van het merk heeft Aprilia er een vlotte en sportieve scooter van gemaakt die we gerust mogen zien als het premium-lid van de SR-familie. Voor de liefhebbers: het ‘hart’ van de Typhoon is niet vervangen, de SR MOTARD is namelijk voorzien van hetzelfde pittige 2-takt motortje. Zowel in 50cc als 125cc uitvoering.

Direct naar Aprilia modeloverzicht 2013

Zoals beloofd zal Scooternews.nl de nieuwe SRV 850 ABS/ATC en SR MOTARD 50 in detail gaan bekijken en onze bevindingen binnenkort met jullie delen. Ciao!