AGV K3 Rossi collectie #vetteshit

AGV K3 Rossi collectie #vetteshit

Valentino Rossi is een levende legende. Met negen wereldtitels op zak in de MotoGP is #46 een van de meest succesvolste motorrijders ooit. Bovendien is Rossi door zijn sympathieke verschijning buiten de racebaan om ook ongekend populair. Rossi heeft zijn successen altijd behaald met een Italiaanse AGV-helm op z’n hoofd – en altijd ontworpen in opvallende kleuren en graphics door motorsport-ontwerper Aldo Drudi. Naast dat AGV al enige tijd replica’s verkoopt van Rossi’s helmen (á €700,-) zijn er in 2013 een nieuwe reeks aan Rossi-kunstwerken toegevoegd aan AGV’s K-Series – de ‘budget-integraalhelm’ van het merk. De AGV K3 Rossi-helmen zijn daarom uitermate geschikt voor alledaags scooter- en motorgebruik en bovendien aanzienlijk vriendelijker geprijsd (maar zeker niet minder tof!).

AGV K3 Rossi: kampioen der scooterhelmen

Mocht je dus graag met een opvallende en sportieve helm over het asfalt scheuren en ben je ook nog eens fan van MotoGP (of Rossi): dan zijn de AGV K3 Rossi-helmen een absolute voltreffer. Deze integraalhelmen zijn gemaakt uit AGV’s HIR-TH (high resistent thermoplastic) en voorzien van hoogwaardige technische afwerkingen. AGV is mede groot geworden aan de hand van Rossi’s successen en het is mooi om te zien dat zelfs de K3-helm (als budget-model) over in de racerij ontwikkelde technologieën beschikt. Bijvoorbeeld het dynamische ventilatiesysteem (met verstelbare inlaten en uitlaten) en de uitneembare / wasbare Dri-Lex binnenvoering om het hoofd koel en zweet-vrij te houden tijdens extreme inhaalacties. Zelfde fun als met de Pista-GP, maar dan vier keer zo goedkoop (als het goed is halen we toch geen 300 km/h op de scooter).

AGV K3 Rossi: 5 Continents ↓


Deze schitterende helm (genaamd: 5 Continents) droeg Rossi van 2008 tot en met 2010 tijdens zijn laatste successen op de Yamaha M1. Op de meeste helmen van Rossi’s zijn de inmiddels befaamde zon en maan artistiek terug te vinden – dit zou verwijzen naar de twee kanten van Rossi’s persoonlijkheid (die elkaar ying-yang-achtig in balans houden). Zoals de naam van deze helm al prijsgeeft: de vijf grote zonnestralen die vanuit de grote zon van de voorkant naar de achterkant van de helm verlopen zijn ieder versierd in het thema van één van de vijf continenten op de wereld. Zo zien we Aboriginal-kunst uit Australië / Oceanië; een Chinese draak uit Azië; inheemse patronen uit Afrika; Leonardo da Vinci’s befaamde sketch (voor Europa); en indianen-symboliek uit het Amerikaanse continent. Een waar kunstwerk van Drudi met vele culturele referenties.

AGV K3 Rossi: Dreamtime ↓


Ook op de AGV K3 Dreamtime valt duidelijk Rossi’s zon en maan-thema terug te herkennen. Zij het hier volledig uitgewerkt in een traditionele Aboriginal-stijl. Ook hier heeft Drudi een schitterende en zeer gedetailleerde helmdesign voor Rossi weten te creëren. Rossi droeg deze helm in 2007 tijdens de wintertesten in Australië (vandaar het Aboriginals-thema) en werd vervolgens zo verliefd op de helm dat hij besloot de helm vaker te dragen in het opvolgende seizoen. Kijk naar het monnikenwerk wat is uitgevoerd op de AGV K3 Dreamtime en je snapt gelijk waarom.

AGV K3 Rossi: The Chicken ↓


Deze Rossi-helm is uitermate geschikt voor de sportieve scooterrijder met gevoel voor humor. De AGV K3 The Chicken is namelijk voorzien van een ludieke striptekening van een haan met 9 eieren: refererend naar Rossi’s 9 wereldtitels. Rossi zette deze helm op na het winnen van zijn negende wereldtitel in Maleisië in 2009. Ten tijde van het behalen van deze wereldtitel was Rossi net 30 jaar geworden en volgens een Italiaans gezegde legt een oude kip namelijk geen (gouden) eieren meer (sterker nog: ‘een oude kip maakt goede soep’). Dat Rossi het kunstje alsnog flikte was reden genoeg om er komisch de draak mee te steken middels de The Chicken-helm én een goed feestje (inclusief kip en negen eieren) naast de baan na afloop van de race.

AGV K3 Rossi: Gothic 46 ↓


Dit is Rossi’s meest gebruikte helm in de seizoenen 2006 en 2007. De AGV K3 Gothic is tevens een van de meest ingetogen helmdesigns die Rossi heeft gedragen. Behalve het karakteristieke en opvallende geel-zwarte kleurgebruik is de Gothic-helm een vrij abstract ontwerp op basis van Rossi’s zon en maan-thema. Het evenwicht tussen de twee ‘helften’ van de helm (witte zon, zwarte maan) is echter wel erg mooi gestyled. Bovendien geven de in gotische letters uitgevoerde initialen van Rossi op de achterkant de helm een chique tintje. Voor als je de andere AGV K3 Rossi-helmen net iets te uitbundig vind. Erg mooi met een donker visier.

AGV K3 Rossi: Icon ↓


We gaan een stukje verder terug in de tijd naar Mugello (Italië) in 2002. Van Rossi is het bekend dat hij zich tijdens de Italiaanse grand prix races extra uitdost voor zijn thuispubliek en fans. De AGV K3 Icon is naast een grafisch hoogstandje in Italiaanse kleurstelling ook dieper verbonden aan Rossi’s privéleven. Vaderlief Graziano was namelijk ook motorrijder. Weliswaar minder succesvol en bekend, maar wel van grote invloed op Valentino’s huidige bekendheid: het illustere racenummer 46 was namelijk het nummer waarmee zijn vader altijd reed. Rossi besloot voor de 2002-editie van de grand prix van Italië een replica van de helm van zijn vader te dragen. Natuurlijk wel ge’restyled door Drudi en voorzien van 22 iconen van Rossi’s favoriete hobby’s, eten, kleding et cetera.

AGV K3 Rossi: 46 ↓


De AGV K3 46 is een van de ‘oudere’ helmdesigns van Rossi. Echter heeft dit specifieke helmdesign de basis gelegt voor Rossi’s latere helmdesigns (zie bijvoorbeeld de Gothic-helm hierboven). Ook staat deze helm toch ook min of meer symbool voor het ‘Rossi-tijdperk’: sinds het begin van de 21ste eeuw – en tezamen met dit helmdesign – is de bekendheid én populariteit van zowel Rossi als de MotoGP explosief gestegen. Zodoende heeft deze AGV K3 46-helm vooral veel nostalgische motorsport-waarde. Echte Rossi-fans zullen dit onderstrepen.

De ultieme accessoire: een ‘flashy visor’

Wil je de AGV K3 Rossi-helm helemaal afmaken, dan moet je deze helm uitrusten met een getint of iridium gekleurd visier. Deze visieren zijn prachtig afgewerkt, je blijft lekker anoniem en (geloof ons) je zal voortaan bij elk stoplicht op pole position staan.

Prijs

€ 219,-

Meer informatie klik hier (website & online store AGV).